Başbakan Ünal Üstel’in Mormenekşe’de Kırsal Altyapı İncelemeleri ve Yatırım Detayları
Başbakan Ünal Üstel, Mormenekşe’de kırsal altyapı incelemeleri ve yatırım detaylarını paylaştı. Yerel kalkınma ve gelişim projeleri hakkında bilgi edinin.
Başbakan Ünal Üstel’in Kırsal Kesim Altyapı Çalışmalarını Yerinde İncelenmesi
Başbakan Ünal Üstel, Mormenekşe bölgesinde gerçekleştirilen kırsal kesim arsalarındaki altyapı projelerini yakından takip etmek ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek amacıyla inceleme gezisi düzenledi. Bu kapsamda, daha önce konutları inşa edilmiş ancak altyapısı eksik olan ilk etap kırsal alan arsalarının asfalt ve diğer altyapı çalışmalarına toplamda 22 milyon TL harcanarak tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ikinci etap altyapı çalışmalarına başlamayı planladıklarını belirtti.
Ünal Üstel’in Sözleri ve Hedefleri
İnceleme sonrası yaptığı açıklamada, hükümet olarak ilk günden itibaren halkın taleplerine yanıt verme ve sözlerini yerine getirme konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Üstel, halkın siyasi istikrar sayesinde ekonomide ve projelerde devamlılık sağladığını ve bu sayede tamamlanması gereken birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. Ayrıca, gençlerin kendi bölgelerinde kalabilmesi ve ev sahibi olabilmesi için kırsal kesim arsalarının dağıtımına önem verdiklerini belirtti. Bu kapsamda, kırsal arsaların dağıtımını 5 Nisan’da Mesarya bölgesinde başlattıklarını hatırlattı.
Gelecek Planları ve Altyapı Çalışmaları
Başbakan Üstel, geçmişte 10-15 yıl boyunca istikrar sağlanamadığı için yapılamayan altyapı çalışmalarını tamamlamak en büyük önceliklerinden biri olduğunu vurguladı. Kendilerinin, geçen yıl dağıtılan kırsal arsaların yaklaşık %50’sini tamamladıklarını ve 2025 yılına kadar kalan kısmı da bitirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, bu çalışmalar sırasında Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan Mali İktisadi İş Birliği protokollerinden önemli destekler aldıklarını sözlerine ekledi.
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un Açıklamaları
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz ise, Mormenekşe bölgesinde 2012-2013 yıllarında dağıtılan kırsal arsaların altyapı sorunlarını çözmek amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Oğuz, Başbakan Üstel’in “ne kadar eski altyapı ihtiyacı varsa, çözüm üretin” talimatı doğrultusunda, bölgedeki altyapı yatırımlarına 22 milyon TL’lik kaynak ayırıldığını ve ilk etap çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Bölgedeki birçok evin inşasının tamamlandığını ve altyapı eksiklikleri nedeniyle yaşanan sorunların giderildiğini ifade etti. Suyun, elektriğin, stabilizasyon ve asfalt çalışmalarının yaklaşık 1,5 yıl içerisinde tamamlandığını ve ikinci etap çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını dile getirdi. Bu çalışmalarla toplamda 52 gencin altyapıdan faydalandığını ekledi. Ayrıca, diğer bölgelerdeki altyapı eksikliklerini gidermek adına çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’in Görüşleri
Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Başbakan Ünal Üstel’in bölgeyi ziyaret ederek kırsal kesim arsalarının altyapı çalışmalarını yerinde gördüğünü ve bu büyük yatırımlar için kendisine teşekkür ettiklerini ifade etti. Demir, 22 milyon TL’lik bu yatırımın bölge halkı ve belediye adına büyük bir memnuniyetle karşılandığını ve projelerin bölgeye olumlu katkılar sağlayacağını sözlerine ekledi.
Tepkiniz Nedir?
Beğen
0
Beğenmedim
0
Aşk
0
Komik
0
Kızgın
0
Üzgün
0
Vay
0