Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Lider Hristodulidis'in Kritik Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Tatar ile Rum Lider Hristodulidis'in kritik görüşmesi, Kıbrıs sorununda yeni gelişmeleri ve çözüm umutlarını beraberinde getiriyor.

Mayıs 5, 2025 - 09:06
 0  0
Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Lider Hristodulidis'in Kritik Görüşmesi

HABER KIBRIS ÖZEL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Sayın Nikos Hristodulidis, bugün saat 11.00 itibarıyla Ledra Palace Oteli’nde bir araya geliyor. Bu önemli görüşme, iki liderin Kıbrıs sorununa ilişkin yeni adımlar atma ve diyaloğu güçlendirme amacıyla gerçekleştirilecek.

Görüşme öncesinde, iki lider aynı zamanda Gençlik Teknik Komitesi toplantısına katılarak, gençlerin katkıları ve önerileri doğrultusunda yeni projeleri değerlendirecekler. Bu toplantı, ilk kez bu seviyede gerçekleşiyor ve gençlerin diyaloğa aktif katılımını sağlayacak önemli bir adım olarak görülüyor.

İki liderin, yarın gerçekleşecek olan Cenevre Zirvesi öncesinde, üzerinde ortak mutabakata varılan 6 temel inisiyatif üzerinde görüş alışverişinde bulunması öngörülüyor. Bu inisiyatifler, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yeni bir ivme kazandırmak ve kalıcı barış ortamını tesis etmek amacıyla hazırlanan önemli adımlar olarak dikkat çekiyor.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0