Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Denetim Raporlarını Gündeme Aldı
Cumhuriyet Meclisi, Sayıştay'ın denetim raporlarını gündeme alarak mali şeffaflık ve hesap verebilirliği artırmaya devam ediyor. Detaylar haberimizde.

Cumhuriyet Meclisi ve Sayıştay Komitesi Toplantısı
Bugün saat 10.30'da Cumhuriyet Meclisi Sayıştay Komitesi, önemli bir toplantı gerçekleştirerek, dört farklı Sayıştay denetim raporunu ele alıp, üçünü Genel Kurul’un onayına sunmaya karar verdi. Toplantı, Cumhuriyet Meclisi’nin ilgili komite başkanı ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Gündemdeki Raporlar ve Tartışmalar
Komitenin gündeminde bulunan denetim raporları şunlardı:
- Karpaz Alkollü İçki ve Şarap Fabrikası ile İlgili Sayıştay Denetim Raporu
- Sağlık ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Lefke, Güzelyurt, Magosa, Akdoğan, Yeni İskele ve Mehmetçik bölgelerini kapsayan denetim raporu
- İçişleri ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Nüfus Kayıt Dairesi’nin 286051-286100 ve 286151-186200 numaralı Ayniyat Talebnameleri ve Tesellüm Varakaları (Maliye Form 22) ile ilgili denetim raporu
- Hız Tespit Kameraları Projesi hakkında Sayıştay denetim raporu
Raporların Gündeme Alınması ve Onay Süreci
Komite, ilk olarak Karpaz Alkollü İçki ve Şarap Fabrikası ile İlgili Denetim Raporunu detaylı şekilde değerlendirdi ve oybirliğiyle onaylayarak, raporu Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun gündemine sevk etti. Aynı şekilde, Sağlık ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi’nin denetim raporu da oybirliğiyle kabul edilerek, genel kurulun onayına sunuldu.
İkinci olarak, Nüfus Kayıt Dairesi’nin ayniyat talepnameleri ve tesellüm varakalarıyla ilgili denetim raporu da aynı şekilde oybirliğiyle kabul edilerek, Genel Kurul’un gündemine eklendi. Son olarak, Hız Tespit Kameraları Projesi’ne ait denetim raporu de komitenin genel görüşmesine başlandı ve ileriki toplantılarda detaylı şekilde çalışmalarına devam edilecek.
Toplantıya Katılan Yetkililer ve Katılımcılar
Toplantıya, Sayıştay Başkanlığı ile KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nden yetkililer katılarak, denetim raporlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Ayrıca, Komite Başkanı olan CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay başkanlığında gerçekleşen toplantıya, UBP Milletvekili Emrah Yeşilırmak ve CTP Milletvekili Sami Özuslu da katılarak katkı sağladı. Bu sayede, denetimlerin detayları ve raporların önemi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Tepkiniz Nedir?






