Güney Kıbrıs'ta Avcılar Hareketi Sokaklarda Protesto Düzenliyor

Güney Kıbrıs'ta avcılar hareketi sokaklarda protesto düzenleyerek seslerini duyuruyor. Güncel gelişmeleri ve detayları öğrenmek için takipte kalın.

Mayıs 11, 2025 - 11:34
 0  0
Güney Kıbrıs'ta Avcılar Hareketi Sokaklarda Protesto Düzenliyor

Güney Kıbrıs’ta Avcılar Hareketi Yeniden Sokaklarda

Bugün, Güney Kıbrıs’ta Avcılar Hareketi üyeleri, bölgede artan hayvan hırsızlıklarına karşı seslerini duyurmak amacıyla tekrar sokağa çıktı. Bu seferki eylemler, özellikle Xylofagu (İskele yakınlarındaki bir bölge) bölgesinde, koyun ve keçi çalan organize çete üyelerinin “örnek teşkil edecek şekilde” cezalandırılmasını talep ediyor.

Olay, geçtiğimiz cumartesi sabahı erken saatlerde gerçekleşti ve bölgedeki halkın büyük tepkisini çekti. Güvenlik güçleri, olayın ardından üç Kıbrıslı Türk’ün tutuklanmasıyla sonuçlanan operasyonlar düzenledi. Avcılar Hareketi Başkanı Nikolas Prodromou, yaptığı açıklamada, zanlılardan ikisinin vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildiğini, üçüncü zanlının ise İngiliz Üsler Polisi tarafından kovalamaca sonucu tutuklandığını belirtti.

Prodromou, hareketlerinin sadece şiddete başvurmadan, barışçıl ve demokratik yollarla sorunlarını dile getirmeye devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Avcılar Hareketi’nin, önümüzdeki günlerde İngiliz Üsleri Komutanı’nın da katılacağı Dekeleia Polis Karakolu önünde büyük bir protesto düzenleyeceğini ve taleplerini içeren resmi bir mektubu yetkililere sunacaklarını duyurdu. Bu protesto, bölgedeki halkın adalet ve güvenlik talebinin güçlü bir ifadesi olacak.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0