Karakaya: Adalet yerini bulana dek bu mücadele sürecek

<p></p>

Nisan 24, 2025 - 09:48
 0  0
Karakaya: Adalet yerini bulana dek bu mücadele sürecek
Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya, Grand İsias Otel davası için Adıyaman'da yaptığı açıklamada, adalet arayışlarını güçlü bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.
6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde çöken Grand İsias Otel’de hayatını kaybeden çocuklar, öğretmenler, rehberler ve aileleri için adalet mücadelesi devam ediyor. O gün otelin bir mezara dönüştüğünü vurgulayan Karakaya, “Onlar bu ülkenin geleceğiydi, onurlarımızdı, umutlarımızdı,” diyerek kaybedilen canlara dikkat çekti.
Karakaya, bugün yalnızca otelin sahipleri ve müteahhitlerinin değil, aynı zamanda ihmalleriyle bu felakete zemin hazırlayan kamu görevlilerinin de yargılanacağına işaret ederek, şunları söyledi:
“İsias Oteli, görev suistimalinin ve rant uğruna yok sayılan insan hayatlarının bir sonucudur. Bu ülkede bir daha hiç kimse ‘böyle gelmiş, böyle gider’ demesin diye buradayız. Bu ülkede görevini yapmayan, eksik belgelerle imza atan, usulsüzlüklere göz yuman kamu görevlileri cezasız kalmamalı.”
Açıklamasında, adaletin yalnızca güçlüleri değil, görevini yapmayanları da yargılaması gerektiğini vurgulayan Karakaya, kamu görevlilerinin de “olası kastla” yargılanmasını talep etti. Özellikle tutuklu sanıklardan biri olan Hasan Aslan’ın 25 Aralık’tan bu yana serbest olmasıyla ilgili olarak da “Vicdanlarımızı her gün yeniden kanatmaktadır,” ifadesini kullandı.
Karakaya, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz buradayız. Adalet için, hakikat için, evlatlarımız için. Ve bir kez daha haykırıyoruz: İSİAS CİNAYETTİR! KAMU GÖREVLİLERİ DE BU CİNAYETİN PARÇASIDIR! Adalet yerini bulana dek bu mücadele sürecek. Çünkü MELEKLERE SÖZÜMÜZ VAR!”

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0