Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Öğretmenlere Yönelik Baskıya Karşı Eylem Düzenledi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), öğretmenlere yönelik baskıya karşı eylem düzenledi. Detaylar ve gelişmeler için takipte kalın.

Mayıs 6, 2025 - 14:34
 0  0
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Öğretmenlere Yönelik Baskıya Karşı Eylem Düzenledi

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), öğretmenlere yönelik baskı iddialarına karşı sert tepki göstererek önemli bir eylem gerçekleştirdi

Sendika tarafından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı yetkililerin, öğretmenlere karşı artan baskı ve tehdit politikalarını protesto etmek amacıyla organize edilen bu eylemin detayları paylaşıldı. Özellikle, Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu’nun, Disiplin Tüzüğü kapsamında öğretmenlere baskı uygulamaya çalıştığı iddia edildi.

İddialara göre, Yusuf İnanıroğlu’nun Bekirpaşa Lisesi’ne gönderilerek, öğretmenlerin disiplin ve çalışma ortamını zorlaştırmaya yönelik girişimlerde bulunduğu öne sürüldü. Sendika yetkilileri, bu müdahalenin öğretmenler üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu ve eğitim ortamını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Sendika açıklamasında, öğretmenlerin bu duruma karşı durmak amacıyla üçüncü ders saatinde bir eyleme gittikleri ve bu eylemin, İnanıroğlu’nun okuldan ayrılmasıyla sona erdiği vurgulandı. Ayrıca, öğretmenlerin, eğitimde çağdaş, laik ve bilimsel değerleri savunmaktan asla vazgeçmeyeceklerini dile getirerek, baskı ve tehditlere karşı duruşlarını kararlılıkla sürdüreceklerini belirttiler.

Son olarak, sendika, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Çağdaş, laik ve bilimsel eğitimi savunmak bizim temel görevimizdir. Laik ve demokratik toplum yapımızı korumak ve geliştirmek adına tüm baskılara rağmen mücadelemize devam edeceğiz.”

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0