Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nden 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor, emeğin ve dayanışmanın önemine vurgu yapıyor. İşçi haklarına duyarlı mesajlar.

Nisan 30, 2025 - 15:34
 0  0
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nden 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), 1 Mayıs’ın sadece bir bayram değil, aynı zamanda emek, alın teri ve insan onurunun yüce mücadelesinin simgesi olduğunu bir kez daha vurguladı. Bu anlamlı gün vesilesiyle yayımladığı mesajda, ülkemizde işçi sağlığı ve güvenliğinin giderek göz ardı edilmekte olduğunu ve ne yazık ki, iş kazalarının can almaya devam ettiğini belirtti.

Mesajda, artan işsizlik oranlarının birçok insanı güvencesizliğe ve çaresizliğe sürüklediğine dikkat çekilerek, “Yetersiz ve düşük ücretler, çalışanları açlık sınırının altına itmekte; ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ise herkesin omuzlarındaki yükü her geçen gün daha da ağırlaştırmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Kamusal sağlık sistemindeki ciddi yetersizlikler ve kaynakların yetersizliği nedeniyle, özellikle düşük gelirli ve dezavantajlı grupların sağlık hizmetlerine erişiminin giderek zorlaştığı kaydedildi. Mesajda, “Sağlık hakkı, temel bir insan hakkıdır ve anayasal bir güvencedir. Ancak, günümüzde kamusal sağlığın ticarileşmesi ve özel sektörün piyasadaki artan payı nedeniyle bu hak, erişilebilirlik açısından ciddi sorunlar yaşamaktadır.” denildi.

Özel sektörde çalışan on binlerce emekçinin güvencesiz, kuralsız ve sendikasız şekilde çalıştırıldığını vurgulayan mesajda, “İşçilerin hak ve özgürlüklerini korumak, adil çalışma koşulları ve güvenli iş ortamları sağlamak için sendikalaşmak kaçınılmazdır. Emek ve insana saygı temelinde bir çalışma hayatı, herkesin hakkıdır.” ifadeleri kullanıldı.

Mesajda, “Bizler biliyoruz ki; adil bir yaşam, güvenli çalışma ortamları, insanca bir ücret, eğitim ve sağlık hizmetlerine eşit erişim, herkesin en doğal hakları ve anayasal güvenceleridir. İşte bu nedenle 1 Mayıs; adalet, eşitlik ve insan onuruna yakışır bir yaşam mücadelesinin günüdür. Emeğimize, ekmeğimize, sağlığımıza, geleceğimize, özgürlüğümüze ve onurumuza sahip çıkmak için birlik olma ve dayanışma günüdür.” şeklinde çağrıda bulunuldu.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0