KOOP-SEN'den Banka ve Fabrika Kriziyle İlgili Güncel Açıklama

KOOP-SEN'den banka ve fabrika kriziyle ilgili güncel açıklama, krizle ilgili gelişmeleri ve sendikanın görüşlerini öğrenin. Detaylar için tıklayın.

Nisan 28, 2025 - 11:34
 0  0
KOOP-SEN'den Banka ve Fabrika Kriziyle İlgili Güncel Açıklama

Kooperatif Görevlileri Sendikası (KOOP-SEN) tarafından yapılan açıklamada, toplu iş sözleşmesi sorunları nedeniyle bugün Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası'nın tüm şubelerinde gerçekleştirilen bir günlük uyarı grevi detaylandırıldı. Sendika Başkanı Mehmetali Güröz, grev sırasında yaptığı açıklamalarda, bankanın ve bağlı kuruluşların içinde bulunduğu ciddi sorunlara dikkat çekti.

Güröz, özellikle Binboğa Fabrikası krizine vurgu yaparak, fabrikanın 2019 yılından sonra yaşanan siyasi ve yönetsel hatalar nedeniyle finansal açıdan büyük bir çıkmaza girdiğini belirtti. Fabrikanın üretim faaliyetlerinin durduğunu ve çalışanların mağduriyetinin devam ettiğini ifade eden Güröz, acil müdahale edilmesi gerektiğini ve kayyum atanmasının kaçınılmaz olduğunu savundu.

Koopbank'taki Adaletsizlik ve Toplu İş Sözleşmesi Sorunu

Güröz, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bankanın yalnızca enflasyon oranında artış talep ettiklerini ve bunun adil olduğunu vurguladı. Ancak, bankanın bazı çalışanlara %40 oranında maaş artışı yapmasıyla ortaya çıkan haksızlıkları eleştirdi. Bu uygulamaların çalışanlar arasında huzursuzluk ve adaletsizlik yarattığını belirten Güröz, durumu mahkemeye taşıdıklarını ve ara emri almayı başardıklarını ifade etti.

Genel Müdür ve Yönetim Anlayışına Yönelik Eleştiriler

Güröz, bankanın Genel Müdür'ün yasal sınırları aşan ve çalışanlara yönelik tehditkar tutumlarını sert şekilde eleştirdi. Ayrıca, yönetimin 2 milyar TL'lik kar elde etmesine rağmen, Binboğa Fabrikası başta olmak üzere diğer kuruluşlara yeterince destek vermemesi konusundaki tutumunu da eleştirdi. Güröz, bu yaklaşımın bankanın toplumsal sorumluluk ve adil yönetim ilkelerine aykırı olduğunu savundu.

Grev Süreci ve Geleceğe Dönük Planlar

Güröz, bugün gerçekleştirilen bir günlük grevin, sorunlar çözülene kadar devam edeceğini belirtti. Ayrıca, grevin uzaması halinde iş bırakma eylemlerinin daha da genişleyeceğine işaret ederek, çözüm bulunmadığı takdirde grevlerin süresiz hale gelebileceğini açıkladı. Ayrıca, Levazım Şirketi’nde de benzer bir ekonomik krizin kapıda olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0