KTOEÖS'ün TEKNOFEST Boykot Kararı ve Kamuoyunun Tepkileri
KTOEÖS'ün TEKNOFEST boykot kararı ve kamuoyunun tepkileri hakkında detaylar, gelişmeler ve etkileri hakkında bilgilendirici içerik.

KTOEÖS’ten TEKNOFEST Boykotu ve Kamuoyunun Gelişen Tartışmaları
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), 1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenecek olan TEKNOFEST etkinliğiyle ilgili dikkat çekici bir karar aldı. Sendika, disiplin tüzüğündeki değişiklikleri ve etkinliğin organize edilme biçimini gerekçe göstererek, etkinliğe katılmayacaklarını ve bu nedenle öğretmenlerin görev almaması talebinde bulundular.
Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, özellikle okul zamanı gerçekleşecek olan bu festivalde, öğrencilere eşlik edilmemesi ve etkinliğe katılan öğretmenlerin görev yapmaması istendi. Açıklamada, ülkemizde eğitim ve okullarda yaşanan sorunlara da değinilerek, “Yeterli bütçe ayrılmaması, kalabalık sınıflar, konteynırlarda eğitim verilmesi ve tam gün eğitim uygulamasının okulları zor durumda bırakması gibi sorunlar devam ederken, Disiplin Tüzüğü değişikliğinin Anayasa ve Milli Eğitim Yasası ile Atatürk İlke ve Devrimleri’ni hiçe saydığına dikkat çekildi.”
Sendikanın Boykot Kararına Tepkiler ve Kamuoyunun Yansımaları
Sendikanın bu kararına karşı çıkanlar arasında Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Yasemin Öztürk de yer aldı. Öztürk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “KTOEÖS’ün bu boykot kararını doğru bulmuyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. Kendisi, şunları ekledi:
- “TEKNOFEST, havacılık ve uzay teknolojileri alanında dünyada en büyük organizasyonlardan biri olarak tanınıyor. 2018 yılından beri düzenlenen bu festival, gençlerin teknolojik gelişmelerle tanışması ve ilgilerini artırması açısından büyük önem taşıyor.
- “Bu etkinliğin boykot edilmek istenmesi, gençlerimizin teknolojik gelişmelerden mahrum kalmasına yol açabilir ve ülkemizin ilerlemesine engel teşkil eder.”
Gelecek İçin Önemli Mesajlar ve Çağrılar
Milletvekili Yasemin Öztürk, yaptığı açıklamada, “Artık nerede duracağımıza bir an önce karar vermemiz gerekiyor” diyerek, ülkemizin ve gençlerimizin gelişimi için önemli mesajlar verdi. Ayrıca, velilere de çağrıda bulunarak, “Çocuklarınızı TEKNOFEST etkinliğine götürün ve onları bu büyük teknolojik deneyimle buluşturun” dedi.
Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız bu festivalde gökyüzüne farklı bir pencereden bakacaklar ve bilime olan ilgileri daha da artacaktır. Kendi içimizde yaşadığımız bu anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp, bilim ve teknolojiyi ön plana çıkarmalıyız.”
Tepkiniz Nedir?






