KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş'ten Gösteri ve Polis Müdahalesi Üzerine Çarpıcı Açıklamalar
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, gösteri ve polis müdahalesi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Detaylar için okuyun.
Demokratik Haklara ve Anayasal Güvenceye Vurgu
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, son zamanlarda yaşanan gösteri ve polis müdahalesine ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Maviş, yurttaşların önceden izin almaksızın, silahsız ve saldırısız bir şekilde gerçekleştirdikleri toplanma ve gösteri yürüyüşü haklarının, Anayasa tarafından açıkça korunduğunu ifade etti.
Olaylara müdahale eden polis güçlerinin, bu temel hakka saygı göstermesi gerektiğine dikkat çeken Maviş, “Gösteri ve yürüyüşler, demokratik toplumların vazgeçilmez unsurlarıdır ve bu haklar, devlet tarafından güvence altına alınmıştır” dedi. Ayrıca, polisin bu haklara müdahale ederken demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.
Hukuka ve Demokrasiye Aykırı Baskıcı Tutumlar
Burak Maviş, gösteri ve direnişlere müdahale eden kolluk kuvvetlerinin, hukuk dışı ve orantısız güç kullanımlarını eleştirerek, bu tutumların demokrasiyi ve toplumsal barışı zedelediğine vurgu yaptı. “Bu baskıcı ve otoriter yaklaşımlar, temel hak ve özgürlüklerin gaspıdır ve hiçbir şekilde meşruiyet taşımamaktadır” diye ekledi.
İfade Özgürlüğü ve Eleştiri Hakkı
Siyasetçilerin ve vatandaşların, politikalarını ve kararlarını eleştirme hakkının, anayasal güvence altında olduğunu ifade eden Maviş, “Bir siyasetçinin veya herhangi bir vatandaşın, düşüncelerini özgürce ifade etmesi, demokratik toplumların temel prensiplerindendir” şeklinde konuştu.
Son olarak, kolluk kuvvetlerinin bu haklara müdahale ederek şiddet uygulamasıyla, sadece hukuku değil, demokrasiyi ve toplumsal huzuru da ciddi anlamda zedelendiğini sözlerine ekledi.
Tepkiniz Nedir?
Beğen
0
Beğenmedim
0
Aşk
0
Komik
0
Kızgın
0
Üzgün
0
Vay
0