Lefkoşa'da Hırsızlık ve Mal Kabulü Olayında Tutuklama ve Mahkeme Kararı

Lefkoşa'da hırsızlık ve mal kabulü olayında tutuklama ve mahkeme kararları hakkında detaylar. Güncel gelişmeler ve hukuki süreçler burada.

Mayıs 9, 2025 - 12:34
 0  0
Lefkoşa'da Hırsızlık ve Mal Kabulü Olayında Tutuklama ve Mahkeme Kararı

Olayın Detayları ve Tutuklama Süreci

Lefkoşa'da gerçekleşen hırsızlık ve mal kabulü suçlarıyla ilgili olarak, Ferdi Sevinç isimli kuyumcu tutuklandı ve ardından mahkemeye sevk edildi. Olayın polis tarafından aydınlatılan detayları şu şekildedir:

  • Polis memuru Duran Dal, olayın başlangıcını ve gelişimini mahkemeye aktardı.
  • Gönyeli bölgesinde 5 Mayıs 2025 tarihinde, yaşları 16 ile 23 arasında değişen üç erkek zanlı tarafından gerçekleştirilen hırsızlık olayında, toplam 14 bin TL değerinde yarım altın çalındı.
  • Bu altınlar, 6 Mayıs 2025 tarihinde Lefkoşa'da, zanlıların satışa sundukları kuyumcu dükkanında satıldı.
  • Polis, zanlıların altınları gerçek değerinden düşük fiyat olan 6 bin 700 TL’ye satın aldıklarını tespit etti.
  • İşlemler neticesinde, Ferdi Sevinç isimli kuyumcunun, hırsızlık mal kabulü suçunu işlemiş olduğu belirlendi.
  • Zanlı Sevinç’in 8 Mayıs’ta yakalandığı ve ifadesinde suçunu kabul ettiği kaydedildi.

Soruşturma ve Mahkeme Kararı

Polis, olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının yasal işlem kapsamında tutuklandığını belirtti. Ayrıca, mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışını engelleyen yasaklamalar ve maddi teminatlar şartıyla serbest bırakılması talebinde bulundu.

Mahkeme, 40 bin TL nakit teminat ödenmesine ve bir kefilin 200 bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi. Huzurundaki şahadetleri değerlendiren Yargıç Nuray Necdet, bu kararları verdi ve zanlının serbest bırakılmasına hükmetti.

(Kamalı Haber)

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0