Maliye Bakanı Özdemir Berova'dan Ekonomik ve Kamu Yönetimi Açıklamaları
Maliye Bakanı Özdemir Berova, ekonomik ve kamu yönetimi konularında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar için haberimizi inceleyin.

Maliye Bakanı Özdemir Berova’dan Kamu ve Ekonomi Üzerine Açıklamalar
Gümrük ve İstihsal Yasası ile ilgili düzenlemelerin, özellikle cetvelin YTL cinsinden belirlenmesi konusunda yapılan uygulamaların, geçmişteki CTP hükümetleri döneminde de sürdürüldüğünü vurgulayan Bakan Özdemir Berova, bu uygulamaların temelinin yasal altyapı ile uyumlu olduğunu belirtti.
Fiyat düzenlemeleri konusunda alınan tedbirlerin ve yapılan çalışmaların, piyasa dengelerini gözeterek sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Berova, bu süreçte gerekli yasal düzenlemelerin de hazırlandığını ve yakın zamanda yürürlüğe girmesi planlandığını açıkladı.
Barçın’ın Eleştirilerine Yanıt ve Kamu Personeline Yönelik Tartışmalar
Barçın’ın kamu personelini tehdit ettiği yönündeki iddialarına karşılık olarak, Bakan Berova, bu tür ifadelerin doğru olmadığını ve kamu yönetiminde şeffaflık ve adalet ilkelerine uygun hareket ettiklerini söyledi. Ayrıca, pasaport sorununun uzun süredir bilindiğini ve üzerinde çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirtti.
Bakan Berova, ilaç ihaleleriyle ilgili tartışmalar konusunda da açıklamalar yaparak, bu konudaki itirazların Rekabet Kurulu nezdinde yapılabileceğini ve sürecin adil bir şekilde yürütüldüğünü dile getirdi. Kendisinin, firma isimlerini siyasete bulaştırmamak adına, bu süreçte bilerek inceleme ve değerlendirmelere müdahale etmediğini vurguladı.
İşe Gitmeden Maaş Alan Çalışanlara Yönelik Tedbirler
Son olarak, işe gitmeden maaş alan çalışanlara ilişkin alınacak önlemler hakkında da bilgi veren Bakan Özdemir Berova, bu tür durumların önüne geçmek amacıyla gerekli yasal adımların atılacağını ve denetimlerin artırılacağını sözlerine ekledi.
Tepkiniz Nedir?






