Mimarlar Odası’ndan Engelsiz Okul Projesi ile Engelli Öğrencilere Destek

Mimarlar Odası, Engelsiz Okul Projesi ile engelli öğrencilere erişim ve eğitimde destek sağlayarak daha kapsayıcı bir eğitim ortamı oluşturuyor.

Mayıs 15, 2025 - 11:34
 0  0
Mimarlar Odası’ndan Engelsiz Okul Projesi ile Engelli Öğrencilere Destek

Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, Oda Saymanı Mustafa Dinsev ve Cumhurbaşkanlığı Engelliler Komitesi Başkanı Ahmet Akdeniz, dün Gazimağusa Ticaret Lisesi’ni ziyaret ederek tamamlanan erişilebilirlik düzenlemelerini yerinde inceledi. Bu kapsamda, öğrencilere daha uygun ve konforlu bir eğitim ortamı sunmak amacıyla hazırlanan yeni tuvalet ve rampaların kullanımını gözden geçirdiler.

Proje, 2024 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen ön incelemenin ardından, engelli öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda planlanmış ve teknik ekibin çalışmalarıyla hayata geçirilmişti. Mimarlar Odası’nın sağladığı destekle, okulun erişilebilirliği büyük ölçüde artırıldı. Bu girişim, sadece fiziksel düzenlemeleri değil, aynı zamanda toplumsal farkındalığı da güçlendirmeyi amaçlıyor.

Olguner: Kuzey Kıbrıs’ta Engelleri Kaldırmak Mümkündür

Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner, yaptığı açıklamada, 2012 yılından bu yana engelli bireylerin kamusal alanlarda aktif ve bağımsız bir şekilde yer alabilmesi için mücadele verdiklerini belirtti. “Engelsiz yaşam” hedefine ulaşmak adına, erişilebilirlik standartlarının oluşturulması ve yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusunda öncülük ettiklerini vurguladı.

Olguner, ayrıca, bu projenin diğer sivil toplum kuruluşlarına ve özel sektör temsilcilerine de ilham kaynağı olmasını umduğunu dile getirdi. “Eğitim kurumlarımızdaki eksikliklerin giderilmesi, engelleri kaldırmak ve kapsayıcı bir toplum inşa etmek için atılmış önemli bir adımdır. Kuzey Kıbrıs’ta engelleri kaldırmak mümkündür; yeter ki hep birlikte hareket edelim ve sorumluluk alalım.”

Olguner, bu tür fiziksel düzenlemelerin yalnızca birer teknik çözüm değil, aynı zamanda toplumsal bilinçlenmeyi de artıran önemli adımlar olduğunu sözlerine ekledi.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0