Şahali: "1.2 milyar dolar gelecek, devlet 40 milyon dolar kazanacak"

Şahali'nin öngörüsüne göre, 1.2 milyar dolar gelir bekleniyor ve devlet 40 milyon dolar kazanacak. Detaylar ve analizler burada.

Nisan 28, 2025 - 16:34
 0  0
Şahali: "1.2 milyar dolar gelecek, devlet 40 milyon dolar kazanacak"

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Erkut Şahali'den Yurt Dışından Getirilecek Parayla İlgili Sert Eleştiri

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erkut Şahali, yurt dışından ülkemize getirilecek olan 1.2 milyar dolar tutarındaki paranın yasalaştırılmasına ilişkin alınan karara sert tepki gösterdi. Şahali, bu paranın sadece yaklaşık 40 milyon dolar tutarında vergi kazancı sağlayacağını belirterek, "Yüzde 3 vergi oranı, adeta leş gibi para demektir" şeklinde ifadelere yer verdi.

Maliye Bakanı Özdemir Berova'nın, muhalefeti "yalancılıkla suçladığı" iddialarına karşılık veren Şahali, bankacıların da bu paranın ülkeye getirilmesine karşı olduğunu ve bankacılık sistemine ciddi zararlar verme endişesi taşıdıklarını dile getirdi. Bu durumun, ülke ekonomisinin ve finansal güvenliğin ciddi anlamda tehlikeye girmesine neden olabileceği uyarısında bulundu.

Şahali, ayrıca Maliye Bakanı'nın, "Kara para diyen yalan söyler" şeklindeki açıklamasına da dikkat çekerek, "Sizin ağzınızdan çıkanları kulağınız duymuyor mu?" diyerek sert bir şekilde eleştirdi. Bu sözlerle, hükümetin tutumunu ve açıklamalarını samimiyetle sorguladı ve bu kararın ülkeye zarar verebileceğine vurgu yaptı.

Son olarak, Şahali, yasanın kabul edilmesiyle ilgili ciddi endişeleri olduğunu belirterek, Maliye Bakanı ve hükümeti tekrar düşünmeye davet etti. Bu adımın, ülke ekonomisine ve finansal istikrara olumsuz etkiler yapabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Tepkiniz Nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Aşk Aşk 0
Komik Komik 0
Kızgın Kızgın 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0