Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'ndan Atatürk Öğretmen Akademisi'ne Destek ve Öğrenci İletişimi
Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Atatürk Öğretmen Akademisi'ne destek ve öğrenci iletişimini güçlendirme mesajlarıyla eğitimde yeni adımlar attı.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Atatürk Öğretmen Akademisi’ni (AÖA) güçlendirmek, altyapısını geliştirmek ve öğretmen adaylarının mesleki donanımlarını artırmak amacıyla uzun zamandır kararlılıkla çalışmalar yürütmektedir.
Çavuşoğlu, yaptığı açıklamalarda, AÖA’nın öğrenci ve öğretmen adaylarının eğitim hayatını olumsuz etkileyecek herhangi bir davranıştan uzak olacağını ve bu kurumun akademik ve mesleki standartlara uygun şekilde gelişmesine önem verdiklerini vurgulamıştır.
Öğrenci Konseyi üyeleriyle gerçekleşen toplantıda, Öğretmen Sınavı (Değişiklik) Tüzüğü hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, tüzük çalışmalarında şeffaflık ve katılımın esas alınması gerektiğine dikkat çekmiştir.
Hakların Savunulması ve Diyalog Çabaları
Bakanlık olarak, öğretmen adaylarının haklarını demokratik olgunlukla dile getirmelerine büyük önem verdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Öğretmen adaylarının kendilerini ifade etmeleri, sorgulayan ve eleştirel bireyler olarak yetişmeleri, meslek hayatlarında da bu tutumu sürdürebilmeleri bizim için çok kıymetlidir" ifadesini kullanmıştır.
Öğrencilerin düzenlediği eylemler ve tüzük çalışmaları sürecinde, yanlış bilgilendirmeler ve eksik iletişim nedeniyle oluşan yanlış anlaşılmaların farkında olduklarını ve bu durumu düzeltmek için çaba göstereceklerini dile getirmiştir.
Akademiyi Güçlendirme ve Ortak Mutabakat
Çavuşoğlu, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin ve öğretmen adaylarının eğitim camiası için büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Akademiyi güçlendirmek, altyapısını geliştirmek ve öğretim kadrosunu çeşitlendirmek amacıyla çok yönlü çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizi ve öğretmen adaylarımızı herhangi bir olumsuz davranıştan uzak tutmak bizim temel ilkemizdir" şeklinde konuşmuştur.
- Mevcut tüzük düzenlemesini birlikte değerlendirdiklerini
- Güzel ve yerinde buldukları düzenlemeleri paylaştıklarını
- Gelişmiş öneri ve ek maddeler için açık olduklarını
Öğrencilere Güvence ve Katılım
Çavuşoğlu, öğrenci konseyiyle birlikte mevcut tüzüğü detaylıca inceleyip, geliştirilmesi gereken noktalar üzerinde mutabakata vardıklarını ifade ederek, "Öğrenci arkadaşlarımıza, tüzükte yapmak istedikleri öneri ve ek maddeleri bizimle paylaşma imkanı sunduk. Onların katkıları bizim için çok kıymetlidir" dedi.
Görüşmelerin samimi ve yapıcı bir ortamda gerçekleştiğine işaret eden Bakan, "Bugün ortak bir uzlaşıya varmış bulunuyoruz. Öğretmen adaylarımıza başarılar diliyor ve önlerinde uzun bir yol olduğunu biliyoruz. Biz, mesleğin her aşamasında onların yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
Çavuşoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın açılış töreniyle ilgili olarak, "Atatürk, genç nesillere emaneti olan öğretmenler aracılığıyla geleceği emanet etmiştir. Biz de öğretmen adaylarımıza, Atatürkçü düşünce, laik yaşam ve kültürümüzün yerelleşmiş değerleriyle yollarına devam etmelerini ve yeni nesilleri bu değerlerle yetiştirmelerini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kurullar ve Tüzük Değerlendirmeleri
Çavuşoğlu, Yüksek Danışma Kurulu’nda görüşülen Öğretmen Sınavı (Değişiklik) Tüzüğü’ne ilişkin olarak, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS) çekimser, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) ise ret oyu verdiğini, buna rağmen tüzüğün oy çokluğuyla kuruldan geçtiğini sözlerine ekledi.
Tepkiniz Nedir?






